- 1 g Hamschijf
- 1 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Erwtensoep een lekkere grote pan soep die je goed kan invriezen of een pannetje om weg te ge op tafel.
- Breng in een pan met 3,5 liter water de karbonade, hamschijf, 3 bouillonblokjes en een flinke draai peper aan de kook en laat ca 2 uur zachtjes trekken. Eventueel, als nodig is af en toe even afschuimen.
- Doe in een andere pan ook 3,5 liter water met de gewassen spliterwten, de prei, knolselderij, wortel, aardappel, 3 bouillonblokjes en ook een lekkere draai peper, laat aan de kook komen, regelmatig roeren (anders gaan de spliterwten aan koeken) en ca 2 uur langzaam laten garen.
- Haal de karbonade en de hamschijf uit de pan en snijd het vlees in stukjes. Zeef de bouillon en doe het samen met het vlees bij het spliterwten/groentemengsel, roer alles goed door en laat het op zacht vuur lekker warm worden. Verwarm intussen de rookworsten en doe ze in plakjes in de soep.
- Voeg eventueel nog een half pakje kant-en-klare erwtensoep toe als de soep te dun is of de smaak te flauw. Maak het eerst aan met bouillon en roer het goed door de soep.
- Lekker met roggebrood en katenspek.