Erwtensoep een lekkere grote pan soep die je goed kan invriezen of een pannetje om weg te ge

Erwtensoep een lekkere grote pan soep die je goed kan invriezen of een pannetje om weg te ge

Smulweb imageSmulweb

Een grote pan erwtensoep gevuld met spliterwten, prei, knolselderij, wortel, aardappel en vlees. Haal het vlees eruit, snijd het in stukjes, en roer het vervolgens door de soep. Serveer met roggebrood en katenspek.

120 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 g Hamschijf
  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Erwtensoep een lekkere grote pan soep die je goed kan invriezen of een pannetje om weg te ge op tafel.

  1. Breng in een pan met 3,5 liter water de karbonade, hamschijf, 3 bouillonblokjes en een flinke draai peper aan de kook en laat ca 2 uur zachtjes trekken. Eventueel, als nodig is af en toe even afschuimen.
  2. Doe in een andere pan ook 3,5 liter water met de gewassen spliterwten, de prei, knolselderij, wortel, aardappel, 3 bouillonblokjes en ook een lekkere draai peper, laat aan de kook komen, regelmatig roeren (anders gaan de spliterwten aan koeken) en ca 2 uur langzaam laten garen.
  3. Haal de karbonade en de hamschijf uit de pan en snijd het vlees in stukjes. Zeef de bouillon en doe het samen met het vlees bij het spliterwten/groentemengsel, roer alles goed door en laat het op zacht vuur lekker warm worden. Verwarm intussen de rookworsten en doe ze in plakjes in de soep.
  4. Voeg eventueel nog een half pakje kant-en-klare erwtensoep toe als de soep te dun is of de smaak te flauw. Maak het eerst aan met bouillon en roer het goed door de soep.
  5. Lekker met roggebrood en katenspek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep