Bloemkool kokossoep

Bloemkool kokossoep

Smulweb imageSmulweb

Een romige en heerlijke bloemkool kokossoep. Geroosterde bloemkool met aardappels, sjalot, knoflook en bosui. Dahl en kokosmelk toevoegen, 15 minuten laten koken en maak een romige soep met een staafmixer. Een smaakvol gerecht dat perfect is voor een koude dag.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bloemkool kokossoep op tafel.

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, meng met 2 à 3 el olijfolie en bak in de oven op 180 graden Celsius gedurende circa 25 minuten.
  2. Snijd de aardappels in blokjes. Snijd de sjalot, knoflook en bosui grof.
  3. Verhit 2 el olie in een grote soeppan. Bak hierin de aardappel, sjalot, knoflook en bosui bruin.
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook gedurende circa 15 minuten. Voeg de Dahl en de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook.
  5. Zet het vuur uit en voeg de geroosterde bloemkool toe. Maak met een staafmixer een romige soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool