Vis pizza sorpresa di mare

Vis pizza sorpresa di mare

Smulweb imageSmulweb

Een bijzondere pizza di mare, boordevol vissoorten, zoals zalm, kabeljauw en (h)eerlijke pangalisius filet. Snijd nog wat paprika klein, voeg wat kappertjes toe en garneer met fijngesneden Italiaanse kruiden. Buon appetito!

60 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water
  • 400 g Tomato frito

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Vis pizza sorpresa di mare op tafel.

  1. Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op in een 1/2 deciliter van het water. Roer het mengsel glad.
  2. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij.
  3. Meng het pizzadeeg met de hand of machinaal tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat. Neem een droge schone kom en laat het deeg 3 kwartier op kamertemperatuur rijzen, onder een licht vochtige doek. Het volume zal dan verdubbelen.
  4. Snipper de ui en fruit deze in wat olie of boter in een steelpannetje. Voeg eventueel wat knoflook toe. Zorg dat de ui niet verkleurt, dus zet je vuur niet te hoog. Voeg het pakje tomato frito toe en snijd de vleestomaat in kleine blokjes. Breng zachtjes aan de kook en roer goed door. Voeg een eetlepel suiker toe, of naar smaak, een snufje peper en een koffielepel kruidenkaas. Roer goed door. Laat de saus wat afkoelen en pureer met de staafmixer.
  5. Verwarm de oven voor op 190 graden (let op, afhankelijk van je oven). Vet de pizzavorm goed in. Neem het deeg uit de kom en verdeel het in twee gelijke stukken. Bebloem je werkvlak en rol de deegbol uit ter grootte van je pizzavorm. Leg de pizza in je vorm, maak de randen wat dikker. Dit voorkomt dat de saus van je pizza loopt.
  6. Besmeer de pizza met de saus. Verdeel denkbeeldig in drie stukken en snijd de vis in kleine stukjes. Leg op 1 kwart de stukjes zalm, op 1 kwart de stukjes kabeljauw en op 1 kwart de pangalisius filet. Snijd de paprika klein en verdeel over het geheel. Naar smaak verdeel je wat kappertjes. Verdeel ook een aantal olijven (naar smaak) over de pizza. Snijd de mozzarella in schijven en verdeel deze ook over de gehele pizza. Garneer met fijngesneden Italiaanse kruiden.
  7. Zet de pizza in de oven en bak in ongeveer 20 minuten af op 190 graden. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza