Winterse nasi goreng met spekreepjes mager varkensvlees en spitskool

Winterse nasi goreng met spekreepjes mager varkensvlees en spitskool

Smulweb imageSmulweb

Proef de winter met deze overheerlijke nasi goreng met mager varkensvlees, spekreepjes en spitskool. Een Aziatisch gerecht met een westers tintje door de toevoeging van de omeletreepjes. De perfecte balans tussen zoet, pittig en zout! Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Winterse nasi goreng met spekreepjes mager varkensvlees en spitskool op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat afkoelen.
  2. Meng de reepjes varkensvlees met wat zout, koenjit, gemberwortel, ketoembar en ketjap manis. Laat plm. 10 minuten intrekken.
  3. Klop de eieren los met peper, zout en 1 eetlepel water. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin een dunne omelet. Laat afkoelen. Rol de omelet op en snijd hem in smalle reepjes.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok. Bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak heel even mee (1 minuut). Doe het vleesmengsel erbij en bak dit heel even al omscheppend mee tot het vlees wat bruin en gaar is (plm. 6-8 minuten).
  5. Voeg nu de prei en de kool toe en bak deze ook al omscheppend mee (plm. 10 minuten) tot de kool en de prei gaar zijn, maar ook nog knapperig. Meng de rijst door het groenten/vleesmengsel. Warm alles goed op.
  6. Maak op smaak met sambal en eventueel nog wat zout en peper. Voeg eventueel nog wat ketjap toe. Roer op het laatst de lente-uitjes door de nasi.
  7. Garneer de nasi met de omeletreepjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Nasi goreng