Kalkoenrollade gevuld met pruimen

Kalkoenrollade gevuld met pruimen

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende twist aan de kerstklassieker: Kalkoenrollade gevuld met pruimen en walnoten. De perfecte combinatie van zoet en notig. Geserveerd met het heerlijke vocht waarin het is gegaard en pruimen en walnoten!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalkoenrollade gevuld met pruimen op tafel.

  1. Doe pruimen en theezakje in een kom. Schenk er 250 ml kokend water bij en laat pruimen 2-3 uur wellen. Verwijder theezakje na 5-10 minuten. Laat pruimen uitlekken, vang het vocht op. Pureer helft van pruimen met 100 gram walnoten en ½ eetlepel kerriepoeder in de keukenmachine.
  2. Leg kalkoenborst op een plank en snijd het vlees op ¾ van de hoogte in de lengte in tot op 2 cm van de tegenoverliggende zijde. Klap het stuk open en snijd de dikke kant van het vlees weer in, nu vanaf het midden. Klap ook dit stuk open, het vlees is nu een lange lap geworden. Strooi er wat zout over.
  3. Strijk de pruimenpuree over het vlees uit en rol het vanaf een korte kant stevig op. Bind kalkoenrollade elke 2 cm op met rolladetouw. Wrijf in met zout en kerriepoeder.
  4. Verwarm boter in een braadpan en bak kalkoenrollade rondom bruin. Schenk pruimenvocht en kippenbouillon erbij en braad rollade in 30 minuten zachtjes gaar, keer regelmatig. Steek tegen het eind van de braadtijd de vleesthermometer tot in het midden van de rollade
  5. de kerntemperatuur moet echt 80 °C aangeven.
  6. Laat de rollade op een plank 10 minuten rusten. Serveer de kalkoenrollade in plakken op een warme schaal. Verdeel de rest van pruimen en walnoten eromheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Pruimen