Kreeftensoep met hollandse garnalen

Kreeftensoep met hollandse garnalen

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een luxueuze kreeftensoep met Hollandse garnalen en verse dille. Perfecte combinatie van de licht zoete kreeft, garnaaltjes en hartige soep. Bind de soep met room en kruid met peper en zout voor een voortreffelijke afwerking.

60 min bereiden

soep

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 ml Cognac
  • 20 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Kreeftensoep met hollandse garnalen op tafel.

  1. Als je diepvrieskreeft gebruikt, laat deze dan van tevoren ontdooien.
  2. Maak de wortelen, uien, prei en bleekselderij schoon en snijd alles in stukjes. Fruit alles zachtjes in de boter.
  3. Verhit in een andere pan wat olie en roer daar de paprikapoeder en cayennepeper doorheen. Bak hierin de kreeften 10 minuten.
  4. Verwijder het kreeftenvlees uit de staart en de scharen en bewaar dat in de koelkast. Zet de overgebleven delen van de inhoud en het pantser opzij. Om de kreeft open te snijden leg je deze op de buik en snijd je ze met een scherp mes van kop tot staart open.
  5. Blus het baksel van paprikapoeder en cayennepeper waarin de kreeft is gebakken af met de cognac en de witte wijn.
  6. Voeg dit mengsel toe aan de groenten en voeg tijm en laurier toe.
  7. Voeg dan de visbouillon, het pantser en de overblijfselen van de kreeft toe. Laat dit geheel ongeveer 45 minuten zachtjes koken.
  8. Doe dan de bouillon door een zeef en pers er zoveel mogelijk smaak uit.
  9. Snijd het kreeftenvlees uit de staart en de scharen in stukjes. Voeg dit toe aan de bouillon.
  10. Bind de soep met de room en maak op smaak met peper en zout.
  11. Serveer de soep in borden en garneer met wat Hollandse garnaaltjes en een takje verse dille.
eet smakelijk