Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Prikkel je smaakpapillen met dit kruidige gemberkoekjes recept. De pittige smaak van gember samen met de zoete accenten in de koekjes vormen samen een heerlijke traktatie. Perfect voor een knusse avond bij de openhaard.

45 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gemberkoekjes op tafel.

  1. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Meng de geraspte gember, basterdsuiker, en zachte roomboter in een kom tot een romig mengsel. Voeg de bloem en een snufje zout toe aan het mengsel en meng goed tot je een deeg krijgt. Als het deeg te plakkerig is, kun je wat extra bloem toevoegen.
  2. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten om steviger te worden. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het ongeveer 5 mm dik is. Gebruik koekjessnijders om koekjes uit te steken en leg de koekjes dan op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn aan de randen. Laat de gemberkoekjes afkoelen op een rooster.
eet smakelijk