Enchilada kip met sour cream dip

Enchilada kip met sour cream dip

Smulweb imageSmulweb

Kruidige enchilada kip met een zachte sour cream dip. Perfect voor jou en je gezin of vrienden. Gevuld met sappige en kruidige kip, bonen en mais, ze zijn heerlijk gekruid met knoflook en paprika. Een echte crowd-pleaser!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 tl Korianderzaad
  • 125 g Zure room
  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Enchilada kip met sour cream dip op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en de knoflooktenen, en snijd de paprika in kleine stukjes.
  3. Snijd de kipfilets in dunne plakjes van ongeveer 1x3cm. Meng de kip in een kom met de helft (ongeveer 15 gram) van de kruidenmix en wat zonnebloemolie.
  4. Spoel de mais en kidneybonen af met water en laat ze uitlekken.
  5. Zet een koekenpan op het vuur en voeg 2 el zonnebloemolie toe.
  6. Fruit de fijngesnipperde knoflook en ui even aan en voeg vervolgens de kipstukjes toe. Bak de kipstukjes totdat deze de roze kleur kwijt zijn. Voeg dan de groenten toe en bak deze even kort mee.
  7. Pureer de cherrytomaatjes met een staafmixer en giet dit in een steelpannetje. Voeg de kippenbouillon en de andere helft van de kruidenmix (ongeveer 15 gram) toe en laat dit even zachtjes koken. Voeg vervolgens 50 gram geraspte kaas toe en roer dit goed door totdat de kaas volledig gesmolten is.
  8. Giet de helft (2/3) van het tomatenmengsel over de kipstukjes en bewaar de andere helft voor later. Laat de kipstukjes, groenten, en tomatenmengsel 2-3 minuten zachtjes koken.
  9. Smeer 4 tortilla's in met een eetlepel crème fraîche en leg er 3 opscheplepels met kipvulling op. Rol deze op en zet vast met bv. een cocktailprikker en leg deze in een beboterde ovenschaal.
  10. Overgiet de enchilada's met het overgebleven tomatenmengsel en wat geraspte kaas.
  11. Verwarm het geheel in de oven totdat de kaas gesmolten is. Serveer en geniet!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Mexicaans Gevogelte