Rodekoolsalade met sinaasappel en geroosterde zonnebloempitten

Rodekoolsalade met sinaasappel en geroosterde zonnebloempitten

Smulweb imageSmulweb

Een kleurrijke rodekoolsalade die barst van de smaken. Met zelfgemaakte dressing van sinaasappelsap, rodewijn-azijn, honing, kaneel en cranberrycompote. Garneer de salade met goudbruin geroosterde zonnebloempitten en partjes sinaasappel voor wat extra frisheid.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rodekoolsalade met sinaasappel en geroosterde zonnebloempitten op tafel.

  1. Rooster zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
  2. Kneed rodekool in een schaal een paar minuten goed door elkaar met wat zout.
  3. Snijd 2 sinaasappels zo in partjes dat er geen wit meer te zien is en snijd de overgebleven sinaasappel in plakjes.
  4. Pers de overgebleven sinaasappel en meng het sinaasappelsap met rodewijn-azijn, peper, honing, zonnebloemolie, kaneel en cranberrycompote.
  5. Meng de dressing goed door de rodekool en laat het geheel minimaal 10 minuten doortrekken (liefst één nacht voor de lekkerste koolsalade).
  6. Proef de salade en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  7. Garneer de salade met sinaasappelschijfjes en geroosterde zonnebloempitten.
eet smakelijk