- 1 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Rodekoolsalade met sinaasappel en geroosterde zonnebloempitten op tafel.
- Rooster zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
- Kneed rodekool in een schaal een paar minuten goed door elkaar met wat zout.
- Snijd 2 sinaasappels zo in partjes dat er geen wit meer te zien is en snijd de overgebleven sinaasappel in plakjes.
- Pers de overgebleven sinaasappel en meng het sinaasappelsap met rodewijn-azijn, peper, honing, zonnebloemolie, kaneel en cranberrycompote.
- Meng de dressing goed door de rodekool en laat het geheel minimaal 10 minuten doortrekken (liefst één nacht voor de lekkerste koolsalade).
- Proef de salade en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
- Garneer de salade met sinaasappelschijfjes en geroosterde zonnebloempitten.