Vijgentaartjes met geitenkaas

Vijgentaartjes met geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Verrassend lekker en heel eenvoudig te maken deze vijgentaartjes met geitenkaas. Met plakjes bladerdeeg als basis, daaroverheen een losgeklopt mengsel van ei, slagroom en tijm en bovenop de vijgen met geitenkaas en ham. Bakken in de oven en smullen maar!

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vijgentaartjes met geitenkaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de taartvormpjes (doorsnede 10-12 cm) met plakjes bladerdeeg. Druk de zijkanten goed aan en snijd overtollige deeg iets boven de rand weg.
  2. Klop in een kom eieren los met slagroom, wat zout en peper en tijmblaadjes. Schenk het eimengsel in de taartbodems.
  3. Halveer vijgen en leg in elk vormpje een vijg met de snijkant naar boven. Snijd de uiteinden van het rolletje geitenkaas weg en snijd het rolletje dan in 4 stukken. Leg de kaas naast de vijgen in de vormpjes. Drapeer ham naast de vijg en de kaas.
  4. Zet de vormpjes op de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taartjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas