Panga met mosterdsaus en boontjes

Panga met mosterdsaus en boontjes

Smulweb imageSmulweb

Pangafilet in een romige mosterdsaus met frisse groene boontjes en zachte aardappelpuree met een snufje nootmuskaat.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Panga met mosterdsaus en boontjes op tafel.

  1. Ontdooi de visfilets in de vacuümverpakking 20 minuten in koud water.
  2. Schil de aardappelen. Halveer de grotere aardappelen zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn. Kook ze in 20 minuten in water met zout gaar. Laat de aardappelen ca. 2 minuten drogen voor een luchtigere puree.
  3. Kook ondertussen de sperzieboontjes beetgaar.
  4. Stamp de aardappelen zo fijn mogelijk met een pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje. Klop met een garde de melk door de puree tot deze glad is.
  5. Roer de boter en geraspte nootmuskaat erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  6. Dep de ontdooide filets droog met keukenpapier, wrijf ze in met de sinaasappelsap en kruid ze met zout en peper. Wentel de filets door de bloem en bak ze met een beetje olijfolie circa 4 minuten per kant.
  7. Snipper het uitje zo fijn mogelijk. Verwarm de boter in de pan, maar laat deze niet te heet worden. Smoor hierin de uitjes. Voeg de slagroom, honing en mosterd toe. Breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat mosterd of honing. Meng wat maïzena met koud water en giet een klein beetje door de saus om deze te binden. Laat de saus iets koken. Als de saus niet dik genoeg is, voeg dan nogmaals maïzena met koud water toe (nooit teveel in een keer!).
  8. Serveer de visfilets met de puree, sperzieboontjes en mosterdsaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen