Bitterzoete quiche met witlof en blauwe kaas

Bitterzoete quiche met witlof en blauwe kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze bitterzoete quiche met witlof en blauwe kaas is een waar festijn. Het hartige van de kaas en de aardse smaak van witlof vullen elkaar perfect aan. Dit gerecht is perfect voor gezellige avondjes met vrienden en familie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 120 g alpro lekker gezonde keuken
  • 15 ml Water
  • 250 ml alpro cuisine light

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bitterzoete quiche met witlof en blauwe kaas op tafel.

  1. Mix alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine totdat het egaal van structuur is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min rusten in de koelkast.
  2. Vet daarna de bakvorm in met Alpro Lekkere en Gezonde Keuken en bedek de vorm met deeg. Gebruik je kant en klaar deeg? Bedek dan de bodem met in stukjes gehakte walnoten. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en bak het blind 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C) totdat het deeg droog is.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en verwijder het harde gedeelte aan de onderkant. Snijd de witlof in vijf gelijke stukken en besprenkel deze met limoensap.
  4. Snijd de champignons in 4 stukken en stoof deze samen met de in stukjes gehakte sjalot en citroentijm in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Klop intussen de eieren op, voeg Alpro Cuisine Light toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  6. Plaats de witlof en stukjes champignon bovenop het deeg en verdeel het Alpro Cuisine mengsel eroverheen. Verdeel de stukjes blauwe kaas en citroentijm over de quiche en breng op smaak met vers gemalen peper en een beetje zout.
  7. Bak de quiche 10 tot 15 min op 180 °C, draai de temperatuur daarna terug tot 150 °C en laat de quiche 35 tot 40 minuten bakken tot deze klaar is.
  8. Haal de quiche uit de bakvorm en laat deze afkoelen voordat je hem serveert met een lekkere frisse salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas