Wildzwijn met kruidkoekrumble cranberry en kastanje

Wildzwijn met kruidkoekrumble cranberry en kastanje

Smulweb imageSmulweb

Een creatieve winterse maaltijd met verrukkelijke combinaties. Wildzwijnfilets met een heerlijke kruidkoek crumble bedekt met cranberries en kastanjensmaak. Perfect voor kerstavond of elke winterse nacht.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 720 g Wildzwijnbiefstuk
  • 200 g Snelle Jelle Kruidkoek Naturel
  • 100 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Wildzwijn met kruidkoekrumble cranberry en kastanje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid het met peper en zout.
  3. Verkruimel de kruidkoek in een kom en meng hier een scheutje olijfolie doorheen, zodat er een crumble ontstaat.
  4. Verwarm in een pan een klontje boter en bak de wildzwijnfilets kort om en om aan, zodat ze mooi bruin gekleurd zijn.
  5. Vet een ovenschaal in met olie. Doe de kastanjes en cranberries met takjes rozemarijn in een ovenschaal (bedje). Besprenkel het geheel met olijfolie.
  6. Leg hierop de gebruinde wildzwijnfilets en dek ze af met de crumble.
  7. Zet het geheel ongeveer 15 minuten in de oven tot het vlees de gewenste gaarheid heeft. Afhankelijk van de dikte van het vlees en welke garing van vlees jij lekker vindt, zal het vlees langer of korter moeten worden gebakken in de oven. (Bij mij was het na 15 minuten nog een beetje rosé van binnen, maar dat vind ik juist lekker)
  8. Serveer met verse rozemarijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Cranberries