Veganistisch linzensoep

Veganistisch linzensoep

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaken van deze heerlijke veganistische linzensoep. Stoof de linzen in bouillon met knoflook, kerrie, komijn en tijm en voeg vervolgens tomaat, boerenkool, en citroensap toe voor een heerlijk frisse smaak.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water
  • 150 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Veganistisch linzensoep op tafel.

  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan op matig vuur.
  2. Voeg de gesnipperde ui en wortel toe en bak al roerend, tot de ui zacht is.
  3. Voeg de knoflook, komijn, kerrie en tijm toe en bak 1 minuut tot geuren vrijkomen.
  4. Voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe en bak al roerend een paar minuten.
  5. Voeg de linzen, bouillon en water met 1 tl zout, zwarte peper en rode pepervlokken toe.
  6. Breng het mengsel aan de kook en stoof op zacht vuur gedurende 30 minuten, of tot de linzen gaar zijn.
  7. Laat de soep gedeeltelijk afkoelen en pureer de soep.
  8. Doe de soep terug in de pan en voeg reepjes boerenkool toe en maak dit gaar.
  9. Haal de pan van het vuur en roer het sap van de helft van een citroen erdoor.
  10. Proef en breng op smaak met meer peper, zout en/of citroensap totdat de smaken goed zijn afgestemd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vegan