Zalmfilet teriyaki met chinese kool en witte rijst

Zalmfilet teriyaki met chinese kool en witte rijst

Smulweb imageSmulweb

Met zelfgemaakte teriyakisaus bestrijk je de zalmfilet en deze wordt om en om gebakken. Serveer met gestoomde witte rijst en gewokte gesneden chinese kool.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 ml Water
  • 0.4 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalmfilet teriyaki met chinese kool en witte rijst op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten - behalve de maïzena - in een steelpan.
  2. Meng de ingrediënten goed door elkaar en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  3. Los de maïzena op in 4 eetlepels koud water en voeg het al roerende beetje bij beetje toe aan de kokende saus.
  4. Proef of de smaak naar wens is, voeg eventueel wat meer suiker toe als je het zoeter wilt. Haal de tenen knoflook eruit en de zelfgemaakte teriyakisaus is klaar voor gebruik!
  5. Ontdooi de zalmfilets in de vacuümverpakking in 20 minuten in koud water.
  6. Bestrijk de filets met de zelfgemaakte teriyakisaus.
  7. Snijd de Chinese kool fijn en wok totdat de kool gaar is.
  8. Kook ondertussen de rijst.
  9. Bak de zalmfilets om en om gedurende 4-6 minuten en serveer direct met de kool en witte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Chinese kool