- 125 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Verrassend makkelijke mexicaanse rijstschotel met kip en mais op tafel.
- Breng een liter water aan de kook met een bouillonblokje en kook de ongesneden kipfilets 20-25 minuten. Bewaar het vocht!
- Laat de kip afkoelen en scheur deze daarna in stukken.
- Doe de kip, mais, salsa saus, tacokruiden en rijst in een pan met dikke bodem.
- Voeg 850 ml van het gebruikte bouillonwater toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
- Doe de deksel erop en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat het pruttelen voor 30 minuten. Roer af en toe zodat de rijst niet aanbrandt op de bodem van de pan.
- Zet het vuur uit en roer alles nog een beetje met een vork om te testen of de rijst goed gaar is.
- Strooi de kaas eroverheen en laat nog even staan met de deksel erop zodat de kaas kan smelten.
- Serveer met wat bosui eroverheen en een schepje sour cream ernaast.