Verrassend makkelijke mexicaanse rijstschotel met kip en mais

Verrassend makkelijke mexicaanse rijstschotel met kip en mais

Smulweb imageSmulweb

Een verrassend makkelijke Mexicaanse rijstschotel met kip en mais. Perfect voor als je iets lekkers op tafel wilt zetten maar niet te lang in de keuken wilt staan. Serveer met gesneden bosuiren en een schepje zure room.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Verrassend makkelijke mexicaanse rijstschotel met kip en mais op tafel.

  1. Breng een liter water aan de kook met een bouillonblokje en kook de ongesneden kipfilets 20-25 minuten. Bewaar het vocht!
  2. Laat de kip afkoelen en scheur deze daarna in stukken.
  3. Doe de kip, mais, salsa saus, tacokruiden en rijst in een pan met dikke bodem.
  4. Voeg 850 ml van het gebruikte bouillonwater toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  5. Doe de deksel erop en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat het pruttelen voor 30 minuten. Roer af en toe zodat de rijst niet aanbrandt op de bodem van de pan.
  6. Zet het vuur uit en roer alles nog een beetje met een vork om te testen of de rijst goed gaar is.
  7. Strooi de kaas eroverheen en laat nog even staan met de deksel erop zodat de kaas kan smelten.
  8. Serveer met wat bosui eroverheen en een schepje sour cream ernaast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte