Spinazierol met geitenkaas en zalm

Spinazierol met geitenkaas en zalm

Smulweb imageSmulweb

Een fris stukje rol met spinazie, geitenkaas, ricotta en zalm. Evenals een oogverblindend mooie oprol. Dit is makkelijk en snel te maken. Ideaal als lunch of bijgerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spinazierol met geitenkaas en zalm op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak van het bakpapier een bakvorm: vouw de rand van het bakpapier aan alle kanten 5 cm naar binnen, maak een scherpe vouw en zet de randen omhoog. Zet de hoeken met paperclips vast. Zet de vorm op een bakplaat.
  2. Maal spinazie en basilicum in keukenmachine fijn. Klop in een kom eieren los met spinazie, basilicum, geraspte kaas en wat zout en peper. Schenk eimengsel in de bakvorm en bak de omelet in de oven in 20-25 minuten gaar.
  3. Halveer citroen en snijd van beide helften een plakje af. Snijd de plakjes in vieren. Rasp de gele schil van de resterende citroen. Hak de rasp heel fijn. Meng geitenkaas, ricotta, citroenrasp en versgemalen zwarte peper met de handmixer tot een luchtige crème.
  4. Laat de omelet afkoelen. Verwijder bakpapier. Leg de omelet op een plank en bestrijk royaal met de crème, laat 2 cm van de korte kanten vrij. Rol de omelet vanaf een korte kant op. Leg de spinazierol op een platte schaal.
  5. Doe de resterende crème over in de spuitzak en spuit toeven op de spinazierol. Drapeer plakken zalm tussen de toeven en garneer met partjes citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas