Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

Smulweb imageSmulweb

Een ronde kruimelcake met een heerlijke vulling van abrikozen, bitterkoekjes en stukjes amandelspijs. Belegd met de uitgelekte abrikozen en afgemaakt met zelfgemaakte kruimels. Bak de cake plm. 60 tot 70 minuten in het midden van de oven op 175 graden en geniet ervan!

45 min bereiden

dessert

16 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 g Bitterkoek

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs op tafel.

  1. Laat de abrikozen uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  4. Vet de springvorm in en bestrooi met bloem.
  5. Doe de boter, suiker, vanillesuiker en zout in de kom van de keukenmachine en meng dit zolang tot een smeuïge lichtgele massa ontstaat.
  6. Voeg één voor één de eieren toe.
  7. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het kaneelpoeder en spatel dit in gedeelten voorzichtig door de boter/ei-massa.
  8. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm.
  9. Verdeel hierover de stukjes bitterkoekjes of amarettini.
  10. Verdeel de uitgelekte abrikozen over de buitenste rand van de springvorm.
  11. Verdeel de kleine stukjes amandelspijs over de abrikozen en het deeg.
  12. Doe voor de kruimels het bakmeel, suiker, kaneel en de in stukjes gesneden boter in de kom van de keukenmachine en meng dit tot er kruimels ontstaan.
  13. Verdeel de kruimels over de abrikozen.
  14. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 60 tot 70 minuten (tijd is mede afhankelijk van je oven).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Abrikozen Koekjes Bitterkoekjes