- 100 g Bitterkoek
Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs op tafel.
- Laat de abrikozen uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Vet de springvorm in en bestrooi met bloem.
- Doe de boter, suiker, vanillesuiker en zout in de kom van de keukenmachine en meng dit zolang tot een smeuïge lichtgele massa ontstaat.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met het kaneelpoeder en spatel dit in gedeelten voorzichtig door de boter/ei-massa.
- Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm.
- Verdeel hierover de stukjes bitterkoekjes of amarettini.
- Verdeel de uitgelekte abrikozen over de buitenste rand van de springvorm.
- Verdeel de kleine stukjes amandelspijs over de abrikozen en het deeg.
- Doe voor de kruimels het bakmeel, suiker, kaneel en de in stukjes gesneden boter in de kom van de keukenmachine en meng dit tot er kruimels ontstaan.
- Verdeel de kruimels over de abrikozen.
- Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 60 tot 70 minuten (tijd is mede afhankelijk van je oven).