- 4 Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Pimp my oldies zondag rollade op tafel.
- Snijd de filet in de lengte in tot 1,5 cm van de onderkant, niet doormidden dus. Klap open en snijd nu de linker- en rechterkant op dezelfde manier in, je hebt nu 3 sneden. Wrijf de binnenkant nu in met de kruiden, beleg met de kaas en vervolgens de spinazie. Rol nu op en trek het netje erover of bind met rolladetouw dicht. Gebruik geen prikkers, want dan lopen alle sappen eruit.
- Smelt de helft van de boter en schroei op hoog vuur de rollade aan alle kanten dicht (ook de buiten- en kopkanten). Zet het vuur zeer laag voeg rest van de boter en 100 ml fond toe. Deksel op de pan en om de 10 minuten keren en bedruipen. Voor 500 gram is 35 minuten medium, maar een temperatuurmeter is beter. Als de kern 60-65 graden is, is hij roze.
- Saus: Verwarm in een pan de boter en bloem, roer tot de bloem goed gaar is en lichtbruin wordt. Dit is een bruine roux. Voeg de rest van de fond toe en breng kort aan de kook. Zet het vuur laag voeg de blokjes boter en paddenstoelen toe, dik in tot mooie saus.
- Snijd de rollade in 4 dikke plakken en serveer met de saus.