Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Regenboog cake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Deel alle ingrediënten door 2 en maak 2x beslag in 2 kommen als volgt:
- Klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door.
- Voeg beetje bij beetje het meel, bakpoeder en zout toe en blijf mixen op de hoogste stand 3 min tot een lichtgeel en glad beslag.
- Voeg in 1 kom de cacao toe en mix deze nog even goed door.
- Verdeel het beslag in de andere kom (zonder cacao) over 4 schaaltjes.
- Maak met de kleurstof in elke schaaltje een kleur, roer dit goed door.
- Doe nu de helft van het cacaobeslag in de ingevette tulband, schud deze even om het gelijkmatig te verdelen.
- Voeg nu het gekleurde beslag kleur voor kleur toe (rood, blauw, groen, geel) zonder meer te schudden en eindig met de rest van het cacaobeslag.
- Bak de cake in het midden van de oven ongeveer 60 minuten (kan per oven verschillen).
- Steek een sateprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid, komt deze er schoon uit dan is hij klaar.
- Laat hem 10 minuten afkoelen in de vorm alvorens je hem eruit haalt.