Regenboog cake

Regenboog cake

Smulweb imageSmulweb

Maak een regenboog cake voor je feestje! Beslag maak je gemakkelijk in verschillende kleuren met kleurstof. Schuif het in de oven, laat afkoelen en je hebt een prachtige en heerlijke cake op tafel staan.

120 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Regenboog cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Deel alle ingrediënten door 2 en maak 2x beslag in 2 kommen als volgt:
  3. Klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel.
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door.
  5. Voeg beetje bij beetje het meel, bakpoeder en zout toe en blijf mixen op de hoogste stand 3 min tot een lichtgeel en glad beslag.
  6. Voeg in 1 kom de cacao toe en mix deze nog even goed door.
  7. Verdeel het beslag in de andere kom (zonder cacao) over 4 schaaltjes.
  8. Maak met de kleurstof in elke schaaltje een kleur, roer dit goed door.
  9. Doe nu de helft van het cacaobeslag in de ingevette tulband, schud deze even om het gelijkmatig te verdelen.
  10. Voeg nu het gekleurde beslag kleur voor kleur toe (rood, blauw, groen, geel) zonder meer te schudden en eindig met de rest van het cacaobeslag.
  11. Bak de cake in het midden van de oven ongeveer 60 minuten (kan per oven verschillen).
  12. Steek een sateprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid, komt deze er schoon uit dan is hij klaar.
  13. Laat hem 10 minuten afkoelen in de vorm alvorens je hem eruit haalt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake