Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Carrot cake muffins

Carrot cake muffins

Dianne Ramakers badge Dianne Ramakers

Deze plantaardige carrot cake muffins met een topping van cashewnoten zijn in één woord geweldig! Ze zijn makkelijk om te maken, snel klaar én ze zien er prachtig uit. Voor wie ga jij deze lekkernij binnenkort maken?

45 min bereiden tussendoortje 12 personen

(4)

Ingrediënten

  • 175 g cashewnoten
  • 120 g walnoten
  • 200 g wortel
  • 375 g biologisch speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl kaneel
  • 250 ml plantaardige melk
  • 100 ml ongezoete appelmoes
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 1 tl azijn
  • 190 g plantaardige kwark
  • 4 el agave siroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 foodprocessor
  • 12 papieren muffinvormpjes
  • 1 muffinvorm voor 12 stuks
  • 1 blender
  • 1 spuitzak

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Carrot cake muffins op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, draai je het vuur uit en voeg je de cashewnoten toe. Laat de cashewnoten nu 20 min. wellen en giet deze daarna af.
  2. Hak de walnoten fijn en rasp de wortel met een foodprocessor of rasp.
  3. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, baking soda en kaneel. Meng in een andere kom de melk, appelmoes, zonnebloemolie en azijn.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag. Meng 2/3 van de walnoten en wortel door het beslag.
  5. Doe de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm. Giet het beslag in de vormpjes en bak de muffins in 25 min. gaar in de voorverwarmde oven.
  6. Doe de cashewnoten samen met de plantaardige kwark, agave siroop en het vanille extract in een blender. Blend tot een gladde massa.
  7. Haal de muffins uit de oven en laat deze afkoelen. Verdeel de topping over de muffins met een spuitzak of een lepel. Top af met de overige fijngemalen walnoten.