Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes op tafel.
- Top de boontjes, blancheer ze even in heet water en laat ze uitlekken. Snij de uien grof, de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn. Snij de koriander en/of de lente ui fijn.
- Fruit de ui en de knoflook in een scheut olijfolie en bak hierbij het gehakt rul, voeg peper en zout toe.
- Voeg de boontjes en de paprika toe en roerbak dit even. Doe de jalapeno (eventueel fijngehakt) en de Mexicaanse kruiden toe en blijf alles voortdurend omscheppen.
- Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe en schep alles goed door elkaar. Voeg de maïs en de tomatenpuree toe en laat vervolgens alles een half uur op een klein pitje zachtjes sudderen zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken. (Indien nodig voeg je nog een beetje water toe)
- Indien nodig een beetje binden met aangemaakte maïzena of allesbinder. Voeg als laatste de koriander/lente ui toe.