Bananencake

Bananencake

Smulweb imageSmulweb

Maak een overheerlijke bananencake met gemalen havermout, meel, bananen en kokosvet als basis en voeg je favoriete vulling toe zoal walnoten, dadels, pure chocolade of gedroogde vruchten zoals abrikozen of rozijntjes. Bakken in de oven en smullen maar!

45 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Agave siroop biologisch

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bananencake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Prak de bananen en voeg eventueel honing of siroop toe. Voeg gesmolten kokosvet toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Meng in een andere kom het gemalen havermout, het meel en het bakpoeder met de kaneel en cacao. Voeg hier het bananen mengsel aan toe en roer goed door. Voeg vervolgens 2 of 3 eitjes toe en blijf roeren.
  4. Doe de vulling (bijvoorbeeld walnoten, dadels en pure chocolade) erbij en roer nogmaals goed door. Als het mengsel te droog is, kan er melk aan worden toegevoegd.
  5. Als er gedroogde vruchten aan worden toegevoegd, zoals abrikozen of rozijntjes, deze dan eerst wellen in heet water om te voorkomen dat ze teveel vocht onttrekken aan de cake.
  6. Giet het mengsel in de met bakpapier beklede cakevorm en bak de cake gedurende 50 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker. Als de bovenkant te donker wordt, kan het bakpapier eroverheen worden gevouwen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake