Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mediterrane visschotel op tafel.
- Ontdooi de vis en snijd deze in blokjes. Hak knoflook en Spaanse peper fijn. Snijd tomaten in blokjes, courgette in halve schijfjes, paprika in reepjes en snipper uien.
- Verhit olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en ui.
- Voeg laurier, paprikapoeder en Spaanse peper toe en schep dit door elkaar. Voeg daarna paprika, tomaat en courgette toe en schep opnieuw door elkaar. Roerbak dit geheel ongeveer 5 minuten.
- Voeg wijn, tomatenpuree, visbouillonblok en peper/zout toe en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten smoren.
- Schep de helft van dit mengsel in een ovenschaal. Verdeel de stukjes zalm, kabeljauw en de garnalen over het mengsel. Schep de rest van de saus eroverheen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet de schaal ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.