Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kokos-yoghurttaart met mango op tafel.
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de rand met een strook bakpapier. Vet het bakpapier licht in.
- Meng het amandelmeel met het kokos en het bakpoeder in een kleine kom. Rasp de groene schil van 1 limoen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mes het merg eruit. Splits de eieren en klop de eiwitten in een brandschone mengkom met de elektrische mixer stijf.
- Klop het vanillemerg met de eidooiers, de kokosolie en de honing licht en luchtig in een grote mengkom. Klop de limoenrasp erdoor. Spatel eerst het amandelmeelmengsel, dan de yoghurt en ten slotte heel voorzichtig het eiwit erdoor.
- Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen in de springvorm op een rooster en vervolgens verder uit de vorm op een rooster.
- Pers de limoenen uit en rasp de groene schil van de andere limoen. Meng de yoghurt voor de garnering met het geraspte kokos en de honing.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange, flinterdunne plakjes. Bestrijk de afgekoelde cake met de kokosyoghurt en verdeel de mango erover. Besprenkel licht met limoensap en bestrooi met de limoenrasp en kokoschips.