Bojo (zoete cassavecake)

Bojo (zoete cassavecake)

Smulweb imageSmulweb

Bojo (zoete cassavecake) smaakt heerlijk en is ook nog eens makkelijk zelf te maken. Geraspte cassave met suiker, vanillesuiker, kokos, rozijnen, kaneel, zout, boter, kokosmelk en melk. Garen in de oven en klaar! Garneer met muisjes en geniet van deze Surinaamse treat!

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bojo (zoete cassavecake) op tafel.

  1. Schil de verse cassavewortels, was ze onder de kraan en rasp ze. Laat diepgevroren cassave ontdooien.
  2. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Verwarm de oven voor op 175 tot 180 °C.
  3. Meng de cassave, suiker en vanillesuiker, kokos, rozijnen, kaneel, een snuf zout, 175 g boter, kokosmelk en melk goed door elkaar. Voeg naar smaak een paar druppels amandel-essence toe.
  4. Vet een bakblik in en schep het mengsel erin. Verdeel de rest van de boter er in vlokjes overheen.
  5. Bak de bojo 1 tot 1,5 uur. Prik na een uur met een vork om te kijken of hij gaar is. De vork moet er droog uitkomen.
  6. Laat de gare bojo goed afkoelen, schud hem voorzichtig uit het bakblik en snijd hem in stukken.
  7. Garneer de bojo met de muisjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake