Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Bojo (zoete cassavecake) op tafel.
- Schil de verse cassavewortels, was ze onder de kraan en rasp ze. Laat diepgevroren cassave ontdooien.
- Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Verwarm de oven voor op 175 tot 180 °C.
- Meng de cassave, suiker en vanillesuiker, kokos, rozijnen, kaneel, een snuf zout, 175 g boter, kokosmelk en melk goed door elkaar. Voeg naar smaak een paar druppels amandel-essence toe.
- Vet een bakblik in en schep het mengsel erin. Verdeel de rest van de boter er in vlokjes overheen.
- Bak de bojo 1 tot 1,5 uur. Prik na een uur met een vork om te kijken of hij gaar is. De vork moet er droog uitkomen.
- Laat de gare bojo goed afkoelen, schud hem voorzichtig uit het bakblik en snijd hem in stukken.
- Garneer de bojo met de muisjes.