Chocolade-honingcake of koek met noten amandelspijs rozijnen en rum

Chocolade-honingcake of koek met noten amandelspijs rozijnen en rum

Smulweb imageSmulweb

Chocolade-honingcake met noten, amandelspijs, rozijnen, sinaasappelschilletjes en geraspte citroen met rum. Jum! Verwen je smaakpapillen met een rijke chocoladeochtend of middag.

45 min bereiden

tussendoortje

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Gekonfijte sinaaappelschil

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocolade-honingcake of koek met noten amandelspijs rozijnen en rum op tafel.

  1. Verwarm honing, suiker en boter in een pan tot de suiker opgelost is. Laat het afkoelen.
  2. Doe zelfrijzend bakmeel met cacao en zout in de kom van de keukenmachine. Voeg eieren één voor één toe en klop tot er een glad deeg ontstaat.
  3. Roer gehakte amandelen, gehakte walnoten, stukjes amandelspijs, chocolade, rozijnen, sinaasappelschilletjes en geraspte citroen met rum of rumaroma door elkaar. Meng dit voorzichtig door het deeg met de pulseerknop van de keukenmachine.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en bestrooi met bloem. Bak de cake (koek) in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 65-70 minuten.
  5. Laat de koek in de vorm goed afkoelen. Smelt chocoladeglazuur (of chocolade met een klontje boter) en giet dit over de koek. Strooi er wat geschaafde amandelen over ter decoratie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken