Verrukkelijke gebakken witte bonen in tomatensaus

Verrukkelijke gebakken witte bonen in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Deze gebakken witte bonen in tomatensaus zijn een kruidig gerecht dat prima kan dienen als basis voor vele maaltijden. Probeer eens bijvoorbeeld met gehakt of kip. Het sudderen kost even tijd, maar maakt de smaak sensationeel.

120 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Verrukkelijke gebakken witte bonen in tomatensaus op tafel.

  1. Laat de geweekte bonen uitlekken en spoel ze af met koud stromend water. Doe ze in een pan, en bedek ze ruim met koud water en breng aan de kook. Laat 10 min flink koken, en laat vervolgens 50-60 min op laag vuur sudderen, of tot ze zacht zijn. Laat de bonen goed uitlekken en doe ze in een ovenschotel.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de olie in een pan, voeg de sjalotjes, de knoflook en de bleekselderij toe en laat ongeveer 5 min bakken of tot alles zacht is. Roer af en toe.
  3. Voeg alle tomaten uit blik met hun sap, de gedroogde kruiden, de wijn en peper en zout toe. Dek af, breng aan de kook en laat het 10 min sudderen, roer af en toe.
  4. Voeg de suiker, stroop en mosterd toe aan de tomatensaus en meng goed. Giet de saus over de bonen en roer tot alles is gemengd.
  5. Dek de schotel af en laat 3,5 uur in de oven bakken. Roer elk half uur door en controleer dan meteen de hoeveelheid vocht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Witte bonen