De lekkerste guacamole

De lekkerste guacamole

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste guacamole maak je zelf met avocado, knoflook, ui, koriander en tomaat. Voeg wat pit toe met een fijngehakte chilipeper en een scheutje limoensap. Ideaal om te serveren bij de borrel, samen met tortillachips!

15 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke De lekkerste guacamole op tafel.

  1. Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snijd deze zo fijn mogelijk.
  2. Snipper de ui zo fijn mogelijk, knijp de knoflook uit en doe alles in een kom.
  3. Snijd de avocado's doormidden, haal de pit eruit, schep het vruchtvlees eruit met een lepel en doe dit ook in de kom.
  4. Voeg alvast het sap van een halve limoen toe en prak alles door elkaar met een vork.
  5. Voeg dan peper, zout, fijngehakte koriander en de rest van het limoensap toe. Meng alles goed door elkaar.
  6. Verwijder de pitjes en het sap uit de tomaat, snijd deze in kleine blokjes en schep dit door de massa.
  7. Indien granaatappel gebruikt wordt
  8. snijd deze doormidden en sla met een pollepel de pitjes eruit. Schep deze dan in plaats van de tomaten blokjes door de guacamole.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Guacamole