Gebakken scholfilet met knoflookmayonaise

Gebakken scholfilet met knoflookmayonaise

Smulweb imageSmulweb

Knapperig en krokant, zo hoort gebakken scholfilet te zijn. Met krielaardappeltjes en boontjes heb je de perfecte maaltijd. Serveer met een frisse knoflookmayonaise met citroen, peterselie en knoflook. Comfort food op zijn best!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken scholfilet met knoflookmayonaise op tafel.

  1. Ontdooi de scholfilets in de vacuümverpakking gedurende 20 minuten in koud water.
  2. Bak de krielaardappeltjes in een beetje boter en olie en kook de boontjes gaar.
  3. Roer ondertussen de citroensap, fijngesneden peterselie en geperste knoflook door de mayonaise en de knoflookmayonaise is klaar.
  4. Mix de bloem met een snufje zout en peper in een bord. Dep de ontdooide scholfilets droog met keukenpapier en haal ze door de bloem.
  5. Bak de scholfilets lekker krokant in wat boter en olie op middelhoog vuur gedurende 6-8 minuten. Keer de filets regelmatig om.
  6. Garneer de knapperig gebakken scholfilets met de schijfjes citroen.
eet smakelijk