Zelf chocolade letter maken

Zelf chocolade letter maken

Smulweb imageSmulweb

Zelf een chocolade letter maken? Maak met dit recept zelf deze Sinterklaas klassiekers. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg één eetlepel slagroom toe. Decoreer de letters met alles wat je lekker vind!

25 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zelf chocolade letter maken op tafel.

  1. Teken de letters die je wilt maken op een A4 en plak dit op je aanrecht. Plak hier overheen het bakpapier. Je hebt voldoende chocolade voor 2 flinke letters.
  2. Hak alle chocolade heel fijn.
  3. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie (in een schaal boven een pan met een laagje kokend water). Zorg dat de chocolade niet verbrandt, roer continue en hou de temperatuur onder de 42 graden Celsius.
  4. Haal de kom van de pan en roer de rest van de chocolade er goed door tot deze is gesmolten en roer het geheel circa 32 graden Celsius is.
  5. Voeg één eetlepel slagroom toe aan de chocolade en roer goed door, het mengsel wordt snel dikker dus je moet wat doorwerken.
  6. Doe de chocolade in de spuitzak en spuit eerst een rechte lijn over de lijnen van de letter. Spuit de overige chocolade vervolgens met een ronddraaiende beweging over de letters.
  7. Decoreer met alles wat je lekker vindt en laat ze op een droge plek opstijven!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Chocolade maken