Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofvlees koolhydraat arm op tafel.
- Snijd de ingrediënten voor de marinade: Ui, prei, winterwortel, knoflook, laurier en doe dit samen met peper/zout, en Provençaalse kruiden in een afsluitbare plastic zak van 2 ½ liter. Giet de rode wijn en eventueel wat water erbij. Doe het vlees erbij en zorg dat het goed vermengd is. Laat zoveel mogelijk lucht ontsnappen en sluit de zak. Leg minstens 24 uur in de koelkast (langer mag ook).
- Haal het vlees uit de marinade en dep het enigszins droog.
- Zeef de marinade. Voeg de champignons/bloemkool/broccoli/Chinese kool fijngesneden aan de groente van de marinade toe.
- Braad het vlees rondom aan. Voeg de groenten toe en laat de uien glazig worden.
- Blus af met het marinade vocht. Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe.
- Laat aan de kook komen en plaats de pan in de oven op ca 100 graden. Laat 4 tot 5 uur sudderen.