Verse sambal zelf maken

Verse sambal zelf maken

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf de lekkerste sambal! Met gedroogde en verse pepers, knoflook, gember, macadamianoten en garnalenpasta. Laat de smaken intrekken en je kunt hem weken bewaren. Smullen bij Aziatische gerechten.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6.5 Rode peper
  • 2 tl Garnalenpasta

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Verse sambal zelf maken op tafel.

  1. Snijd de gedroogde pepertjes open en verwijder de zaadjes. Week ze in warm water.
  2. Halveer de verse pepers in de lengte en verwijder de zaadjes. Hak de uien, knoflook en gember klein.
  3. Verwarm pindaolie in een pan en laat de uien, knoflook en gember langzaam aanbraden tot glazig.
  4. Doe alles in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer met beker). Voeg de rode peper, uitgelekte gedroogde peper, macadamianoten, zout, garnalenpasta, palmsuiker en citroensap toe en mix tot er een gladde pasta ontstaat.
  5. Voeg eventueel wat warm water van de gedroogde pepertjes toe om de pasta iets te verdunnen.
  6. Vul schone potjes met de sambal, sluit ze goed af met de deksel(s) en zet in de koelkast. Deze verse sambal is enkele maanden houdbaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen