Quinoa salade mexican style

Quinoa salade mexican style

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle quinoa salade in Mexicaanse stijl, met geroosterde noten en knapperige groenten op een bedje van lauwwarme quinoa. Geserveerd met gebakken kipreepjes en op smaak gebracht met limoen, komijnpoeder en kruiden. Makkelijk en snel klaar te maken, ideaal voor een zomerse dag.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Jumbo Biologische Snoeptomaatjes
  • 1 Avocado
  • 1 el Mix van pitten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Quinoa salade mexican style op tafel.

  1. Kook de quinoa en laat het uitdampen op een bord zodat het lauwwarm blijft.
  2. Rooster noten en/of pitten in een droge koekenpan. Laat ze na het roosteren afkoelen.
  3. Snijd de groenten en voeg het sap van de limoen, komijnpoeder, peper, zout en olijfolie toe. Meng alles door elkaar.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes en kruid ze met kipkruiden of een eigen kruidenmix. Bak de kipreepjes gaar.
  5. Verdeel de lauwwarme quinoa over de borden en leg daarop de groenten. Leg daarbovenop de gebakken kipreepjes en strooi er de geroosterde noten overheen.
  6. Laat het smaken!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade