Viskoekjes van panga en surimisticks

Viskoekjes van panga en surimisticks

Smulweb imageSmulweb

Viskoekjes van panga en surimisticks met een frisse salade van sla, citroendressing en komkommer/tomaatjes. Gepofte aardappelen erbij met een knoflooksausje. Serveer de viskoekjes met chilisaus en een partje limoen of citroen. Seroendeng strooien over de salade voor een lekkere twist.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Viskoekjes van panga en surimisticks op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  2. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ca. 50/60 min. gaar boven in de oven. Snijd de pangasius en surimisticks wat kleiner, en maal de pangasiusfilet en surimisticks in de keukenmachine fijn. Meng de pangasius en surimisticks daarna in een kom met de chilisaus (2 eetlepels) en peper en zout. Vorm met vochtige handen 4 koekjes en zet afgedekt in de koelkast.
  3. Meng ondertussen de sla met de dressing (yoghurt mengen met wat citroensap en mosterd), peper en zout. Voeg eventueel nog wat komkommer/tomaatjes toe aan je salade.
  4. Wacht totdat de aardappelen ongeveer 35-40 minuten in de oven hebben gezeten. Verhit daarna de olie in een koekenpan. Bak de viskoekjes in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege, doe het voorzichtig, want ze vallen soms snel uit elkaar.
  5. Serveer de salade, viskoekjes en aardappelen op een bord. Leg bij de viskoekjes wat partjes limoen of citroen (lekker om even uit te knijpen boven de viskoekjes) en een beetje chilisaus voor bij de viskoekjes en eventueel een knoflooksausje voor op de gepofte aardappelen. Optioneel: strooi 0.5 of 1 eetlepel seroendeng over elk bord met salade, dit smaakt lekker in combinatie met de viskoekjes.
  6. Seroendeng kun je vinden bij de kroepoek etc. (bijgerechten). Ik had de conimex seroendeng, seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen.
eet smakelijk