Samosa

Samosa

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Indiase snack gevuld met aardappelen en doperwten. Gebruik het bladerdeeg voor het maken van een heerlijke indiase snack ook wel samosa genoemd. Serveer warm of koud.

15 min bereiden

borrel

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Doperwten diepvries

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Samosa op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout in 15 minuten beetgaar. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de Dahl. Snijd de koriander fijn. Schep de blokjes aardappel en doperwten door het kruidenmengsel, meng het geheel en breng het op smaak met extra peper, zout en koriander.
  3. Halveer de velletjes bladerdeeg schuin. Vouw vanaf een punt een zijkant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant een punt naar binnen. Plak dit dicht, zodat er een soort puntzakje ontstaat. Vul dit met wat van het aardappelmengsel. Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.
  4. Verhit de olie en frituur de samosa's hierin in 5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Linzen Dahl