- 45 g Doperwten diepvries
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Samosa op tafel.
- Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout in 15 minuten beetgaar. Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Verhit de olie en fruit hierin de Dahl. Snijd de koriander fijn. Schep de blokjes aardappel en doperwten door het kruidenmengsel, meng het geheel en breng het op smaak met extra peper, zout en koriander.
- Halveer de velletjes bladerdeeg schuin. Vouw vanaf een punt een zijkant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant een punt naar binnen. Plak dit dicht, zodat er een soort puntzakje ontstaat. Vul dit met wat van het aardappelmengsel. Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.
- Verhit de olie en frituur de samosa's hierin in 5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.