Speculaastaart

Speculaastaart

Smulweb imageSmulweb

Speculaastaart met sinaasappel en mascarpone room, afgemaakt met schuddebuikjes of chocoladekrullen en eventueel partjes sinaasappel. Je kunt heel makkelijk uitrollen tussen huishoudfolie en in 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

120 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g mix voor speculaas

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Speculaastaart op tafel.

  1. Roer met de mixer en deeghaken de boter zacht en glad. Voeg de speculaasmix toe. Maak van het deeg en grote bal, wikkel het in de huishoudfolie en laat het minstens een kwartier rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de deegbal in vier gelijke stukken. Rol de stukken uit tot cirkels van circa 16 centimeter en leg ze op de bakplaat. Het uitrollen gaat heel makkelijk met de deegroller en het deeg tussen twee lagen huishoudfolie in. Plakken op de bakplaat leggen en in 15 minuten bruin en gaar bakken. Op rooster af laten koelen.
  3. Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel, doe de rasp met de suiker bij de slagroom en klop het stijf. Klop in een tweede kom de mascarpone luchtig. Spatel de slagroom door de mascarpone heen.
  4. Schep de room in een spuitzak en spuit een laag op de eerste koek, afdekken met koek twee. Weer een laagje room erop spuiten en afdekken met laag drie, nogmaals herhalen en afdekken met laag 4. In de koelkast de taart op laten stijven.
  5. Voor het serveren de bovenste laag room opspuiten en bestrooien met schuddebuikjes of chocoladekrullen of wat je maar lekker vindt. Partjes sinaasappel of mandarijn kan ook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Zuivel Desserts Bakken Sinaasappel Taart