Koekjestaart met pudding

Koekjestaart met pudding

Smulweb imageSmulweb

Koekjestaart met pudding en bokkenpootjes. Laat de taart opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren verdeel je nog wat chocoladekrullen over de bovenkant van de taart.

25 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 Kandijkoek
  • 400 g Bokkenpootjes

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Koekjestaart met pudding op tafel.

  1. Smelt de boter, maar let op dat deze niet bruin wordt.
  2. Maak de kandijkoeken fijn.
  3. Meng de koekkruimels met de boter, doe de bodem over in de springvorm en druk het geheel goed aan met de bolle kant van de lepel. Dek af met folie en laat opstijven in de koelkast.
  4. Halveer de bokkenpootjes precies op de laag waar de crème tussen de beide delen zit.
  5. Doe in een kom de melk, slagroom, een zakje klop-fix en de kloppudding en klop tot een dik en smeuïg mengsel ontstaat.
  6. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel 1/3 deel van het puddingmengsel over de koekbodem.
  7. Verdeel de halve bokkenpootjes over de vorm, vul er de hele laag mee. Kleine stukjes kunnen als opvulling dienst doen.
  8. Doe weer 1/3 deel van het puddingmengsel over de vorm.
  9. Leg weer een laag bokkenpootjes neer.
  10. Verdeel het laatste deel van het puddingmengsel over de taart.
  11. Maak de overgebleven koekjes fijn en verdeel deze over de bovenkant van de taart.
  12. Laat de taart nog een aantal uur opstijven in de koelkast.
  13. Vlak voor het serveren verdeel je nog wat chocoladekrullen over de bovenkant van de taart. Snijd de taart in 12 punten en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts