riblappen met sjalotjes en wortel gestoofd in bavaria bokbier

riblappen met sjalotjes en wortel gestoofd in bavaria bokbier

Smulweb imageSmulweb

Met dit heerlijke recept van Riblappen met Sjalotjes en Wortel gestoofd in Bavaria Bokbier kun jij in een handomdraai een fantastische maaltijd op tafel zetten. Kruidige vlees, groenten en tijm aangevuld met de smaak van bier en ontbijtkoek. Serveer de riblappen afgetopt met de saus en aardappelpuree.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Bokbier
  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke riblappen met sjalotjes en wortel gestoofd in bavaria bokbier op tafel.

  1. Snijd het vlees in grove stukken en kruid ze met zout, versgemalen peper, kaneel en mosterd.
  2. Verwarm de boter in een pan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees rondom bruin. Schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees en breng het vocht tegen de kook aan. Stoof het vlees afgedekt 2 uur op heel zacht vuur, eventueel met een vlamverdeler onder de pan.
  3. Verdeel de sjalotjes, wortel en tijm tussen het vlees. Stoof het vlees en de groenten nog 30-45 minuten zachtjes gaar.
  4. Verdeel de blokjes ontbijtkoek in het stoofvocht en laat ze al roerend in het vocht oplossen, zodat het vocht tot een dunne saus bindt. Serveer de riblappen met aardappelpuree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees