- 100 g kruidensalade
- 1 Pomelo
- 100 ml Mirin / Rijstwijn
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Sushi van zeebaars met appel wasabi en ponzu op tafel.
- Rasp en pers de citrusvruchten. Voeg de soja en mirin toe. Laat alles inkoken tot de gewenste dikte. Laat afkoelen en voeg de schillen toe. Laat 3 dagen rijpen. Passeer nadien door een zeef.
- Was de rijst zorgvuldig om het zetmeel te verwijderen. Stoom de rijst in het dubbele van de hoeveelheid water. Meng de azijn en suiker erdoor. Rol tussen twee matten uit tot de gewenste dikte.
- Fileer de zeebaars en verwijder de graten. Snijd in fijne schijfjes. Snijd de toast naar de grootte van het stukje zeebaars. Schik de zeebaars op de toast. Bak enkel de onderkant van de toast in weinig olie.
- Haal de appelen door de sapcentrifuge en voeg hieraan de wasabi en 3 gelatineblaadjes toe. Laat in de koelkast opstijven en duw daarna door een fijne zeef.
- Meng de rauwe groenten met sesamolie en kruidensalade.
- Voor de ponzucrème: klop 30 g ponzu samen op met 80 g mascarpone.
- Schik de lauwe rijst met daarop de lauwe zeebaars en de gemarineerde groenten. Werk af met de appelgelei, de ponzucrème en de toast.