Kabeljauw op vlaamse wijze

Kabeljauw op vlaamse wijze

Smulweb imageSmulweb

Klassieke kabeljauw op Vlaamse wijze met een smaakvolle witte wijnsaus. Lekker met een stukje brood om in het smaakvolle vocht te dopen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kabeljauw op vlaamse wijze op tafel.

  1. Boter een ovenschotel in en bestrooi de bodem met zeer fijngesnipperde ui. Leg de vis erop en breng op smaak met peper en zout. Overgiet met witte wijn.
  2. Breng op het fornuis vlug aan de kook en schuif de schotel in de voorverwarmde oven (240°C). Laat 8 minuten garen.
  3. Schep de vis uit de schotel en houd warm in de uitgedoofde oven. Giet het braadvocht over in een sauspan en laat voor ¼ inkoken. Voeg paneermeel toe aan de saus en laat al kloppend oplossen.
  4. Laat een klontje boter smelten in de saus. Voeg tuinkruiden toe en giet de saus over de vis. Serveer.
eet smakelijk