Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappeltaart met spruitjes en spinazie op tafel.
- Kook de geschilde aardappelen in licht gezouten water.
- Was ondertussen de spruitjes en de spinazie en blancheer ze in licht gezouten kokend water. Koel de groenten af met koud water.
- Smelt voor de saus de boter op matig vuur in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer en laat het mengsel enkele minuten drogen.
- Voeg de koude melk toe en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de geraspte kaas toe tot wanneer de saus ingedikt is.
- Snijd de aardappelen in schijfjes en plaats ze in een ovenschotel. Leg daarbovenop de spruitjes en spinazie.
- Giet er de kaassaus over en bestrooi met broodkruimels.
- Zet de ovenschotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.