Heerlijke zandkoekjes

Heerlijke zandkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Koekjes bakken wordt een feestje met deze heerlijke zandkoekjes op het menu. Maak het deeg volgens het recept, vorm het deeg tot kleine koekjes en bak ze in de oven goudbruin. Vers van eigen oven, om van te genieten!

45 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke zandkoekjes op tafel.

  1. Doe het zelfrijzend bakmeel, zout, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in een ruime kom. Leg een handdoek onder de kom, zodat de kom wat steviger staat.
  2. Neem in iedere hand een (niet scherp) boterhammes en snijd de boter met de twee messen in de kom in hele kleine stukjes. Kneed met schone, koude handen alles tot een soepele bal.
  3. Wikkel de bal in plasticfolie en plaats de bal ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Smeer een bakblik dun in met boter of bekleed het met bakpapier.
  5. Voor het vormen van de koekjes zijn er een paar manieren: de eerste is door van de bal een rol/worst te vormen en met een mes plakken te snijden van ongeveer een halve centimeter dikte. De tweede is door van het deeg balletjes te maken en deze uit te drukken met een vork. De derde manier is uitrollen en koekjes uitsteken. De koekjes rijzen nog, dus hou afstand tussen de koekjes.
  6. Bak de koekjes 20 minuten op 175 graden Celsius.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Zandkoekjes