Knoflook-kaassoep met krokante spekreepjes

Knoflook-kaassoep met krokante spekreepjes

Smulweb imageSmulweb

Deze knoflook-kaassoep met krokante spekreepjes is een ware smaakexplosie! Geserveerd met goudgele, krokante broodkorstjes. Echt comfort food waar je van kan genieten tijdens regenachtige, herfstige dagen.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water
  • 2 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Knoflook-kaassoep met krokante spekreepjes op tafel.

  1. Snijd het spek in stukjes. Smelt ongeveer de helft van de boter in een ketel en bak de spekstukjes krokant, samen met de knoflook. Haal het spek eruit en hou het apart voor de afwerking.
  2. Schep de bloem bij de gefruite knoflook en giet er geleidelijk de bouillon bij. Blijf roeren tot je een gebonden massa krijgt.
  3. Voeg de kaas in kleine porties toe en laat het zachtjes smelten op een laag vuur.
  4. Snij het brood in blokjes en bak die goudgeel in de rest van de boter.
  5. Breng de soep op smaak met peper en roer er het bieslook onder.
  6. Schenk de soep in individuele kommetjes en werk af met stukjes krokant spek en wat geraspte kaas.
  7. Serveer de broodkorstjes er apart bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep