Potje piraat gratin van schelvis met spinazie en gekookt eitje

Potje piraat gratin van schelvis met spinazie en gekookt eitje

Smulweb imageSmulweb

Potje piraat gratin van schelvis met spinazie en gekookt eitje. Deze smeuïge gratin met schelvis, spinazie, kaassaus en een gekookt eitje is perfect comfort food. Het potje vul je laagje per laagje met puree, vis, spinazie en kaassaus. Zet het daarna in de oven en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Schelvisfilet

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Potje piraat gratin van schelvis met spinazie en gekookt eitje op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Kook de eieren 8 minuten in water met een klein scheutje azijn.
  3. Snipper het sjalotje fijn en fruit aan in wat boter tot de sjalot glazig is. Voeg de gespoelde spinazie toe en stoof heel kort. Kruid met muskaatnoot, peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Smelt voor de kaassaus 1 eetlepel boter en strooi er al roerend de bloem door. Laat even drogen in de pan en blus dan, al roerend met de melk (600 ml), laat doorkoken tot je een gladde saus bekomt. Breng nog op smaak met peper en zout. Roer er vervolgens de helft van de kaas en de peterselie door.
  6. Pureer de aardappelen en breng op smaak met boter, melk en muskaatnoot.
  7. Pel de eieren.
  8. Leg in 4 individuele kommetjes wat spinazie op de bodem en een gekookt eitje, in vieren gesneden. Leg er de rauwe stukjes vis op en giet er de kaassaus over. Werk af met een laagje puree en de rest van de kaas.
  9. Zet in de oven gedurende 20 à 25 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Spinazie