Mexicaanse wrap met zwarte bonen

Mexicaanse wrap met zwarte bonen

Smulweb imageSmulweb

Een vleugje Mexico: heerlijke Mexicaanse wraps met guacamole, zwarte bonen en meer! Verwarm de tortilla's en beleg met groenten. Serveer met plakjes rode peper, crème fraîche en wat koriandertakjes en een schijfje limoen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Avocado
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mexicaanse wrap met zwarte bonen op tafel.

  1. Maak eerst de guacamole klaar. Haal met een lepel het vruchtvlees uit 2 van de 3 avocado's. Prak het vruchtvlees fijn met een vork of een pureestamper. Meng dit met de komijn, cayennepeper, het limoensap, de halve ui en het groene chilipepertje. Voeg daarna de tomaat, het teentje knoflook en de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Haal de blaadjes van de bindsla af en was ze. Snijd het rode pepertje in plakjes. Als je van pittig houdt, laat dan de zaadjes erin. Haal het vruchtvlees van de derde avocado uit de schil en snijd dit in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  3. Verwarm de tortilla's even in een droge koekenpan, een halve minuut per kant. Ze moeten nog goed zacht zijn zodat je ze gemakkelijk kunt vouwen.
  4. Smeer op de tortilla een dikke laag guacamole en leg hierop wat blaadjes bindsla en plakjes avocado. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Voeg daarna een paar eetlepels zwarte bonen toe naar eigen smaak. Je kunt ze ook even verwarmen als je het lekkerder vindt de wrap warm te eten.
  5. Serveer met de plakjes rode peper, 1 eetlepel crème fraîche en wat koriandertakjes en een schijfje limoen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen