Mmm bruine bonensoep met worst spek en gebraden gehaktballetjes

Mmm bruine bonensoep met worst spek en gebraden gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

Een kom Bruine bonensoep met worst, spek en gehaktballetjes met de stampotmethode. Geïnspireerd door de winterse sferen én wat Hollandse glorie. Sla de kou van je af met deze maaltijd in een kom. Lekker, simpel en budgetvriendelijk.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mmm bruine bonensoep met worst spek en gebraden gehaktballetjes op tafel.

  1. Spoel de bruine bonen goed af met warm water in een vergiet. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de pan. Bak de spekreepjes hierin knapperig en haal ze uit de pan en zet ze apart. Bak in het overgebleven vet de snippers van 1 ui glazig. Voeg de gesneden groenten, kerriepoeder en tomatenpuree hieraan toe. Bak alles al roerend mee (plm. 2 minuten).
  2. Voeg bruine bonen toe aan de groenten en voeg zoveel bouillon bij totdat alles net onder staat. Breng aan de kook en laat plm. 10 - 15 minuten zachtjes koken. Stamp een deel van de bruine bonen en groenten fijn of gebruik hiervoor de staafmixer. Laat ook een deel van de bonen heel. Voeg meer bouillon toe als de soep te dik is.
  3. Maak de soep op smaak met eventueel nog peper en zout, paprikapoeder, azijn en ketjap manis. Doe de worst in de soep en laat de worst plm. 15 - 20 minuten meewarmen. Snijd de worst in plakjes. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom gaar en bruin. Voeg de rest van de uisnippers toe en bak even mee. Voeg de gehaktballetjes en uisnippers toe aan de soep.
  4. Proef of de soep smaakt zoals gewenst. Voeg anders nog kruiden toe zoals peper, zout, tijm, paprikapoeder of ketjap azijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Bruine bonensoep