Portobellos gevuld met boerenkool

Portobellos gevuld met boerenkool

Smulweb imageSmulweb

Portobellos gevuld met boerenkool en tomaten, gegratineerd met kaas en amandelmeel. Een heerlijk vegetarisch maaltje én best snel klaar! Serveer met groene tagliatelle en een salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Portobello
  • 300 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Portobellos gevuld met boerenkool op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Veeg portobello's schoon en snijd steeltjes eruit. Hak steeltjes fijn. Wrijf de hoedjes rondom in met olijfolie.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit ui en knoflook zachtjes glazig. Schep boerenkool en fijngesneden portobellostelen erdoor en roerbak tot boerenkool gaat slinken. Schep tomaatstukjes met wat zout en peper erdoor en bak nog 2-3 minuten.
  3. Schep helft van geraspte kaas door boerenkoolmengsel en schep dit in de portobello's. Zet gevulde portobello's in de ovenschaal. Meng in een kommetje rest van kaas, amandelmeel en peterselie en strooi dit over portobello's.
  4. Schuif schaal in het midden van de oven en bak portobello's in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer met groene tagliatelle en een salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool