- 100 g Gedroogde garnalen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Vissoep op tafel.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Halveer het pepertje en haal de zaadjes eruit, en snijd in kleine stukjes. Snijd de kabeljauw in blokjes van ca. 3 centimeter en bestrooi met zout.
- Smelt boter in een grote pan en voeg de uien, knoflook, paprika en rode peper toe. Bak het geheel zachtjes ca. 5 minuten.
- Voeg de wijn, gezeefde tomaten, oregano en laurier toe, en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 15-20 minuten koken. Verwijder daarna het laurierblaadje.
- Roer de vis erdoorheen en laat dit nog 5 minuten zachtjes garen.
- Afwerken met room, peper, zout en peterselie.
- Lekker met stokbrood en kruidenboter.