Vissoep

Vissoep

Smulweb imageSmulweb

Een kom verfijnde vissoep met kabeljauw, paprika en tomaat op smaak gebracht met oregano en laurier. Geserveerd met knapperig stokbrood en romige kruidenboter, gegarandeerd een smakelijke soep met een mediterrane twist.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Gedroogde garnalen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vissoep op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Halveer het pepertje en haal de zaadjes eruit, en snijd in kleine stukjes. Snijd de kabeljauw in blokjes van ca. 3 centimeter en bestrooi met zout.
  2. Smelt boter in een grote pan en voeg de uien, knoflook, paprika en rode peper toe. Bak het geheel zachtjes ca. 5 minuten.
  3. Voeg de wijn, gezeefde tomaten, oregano en laurier toe, en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 15-20 minuten koken. Verwijder daarna het laurierblaadje.
  4. Roer de vis erdoorheen en laat dit nog 5 minuten zachtjes garen.
  5. Afwerken met room, peper, zout en peterselie.
  6. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep