Mosselen uit de stoomoven

Mosselen uit de stoomoven

Smulweb imageSmulweb

Mosselen uit de stoomoven met knoflook, wijn, mosselgroenten en een scheutje natuurlijke vetten. Serveer met stokbrood, kruidenboter en verschillende (dip)sausjes. Gegarandeerd een succesvolle avond!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mosselen uit de stoomoven op tafel.

  1. Spoel de mosselen af met koud water en gooi de kapotte mosselen eruit. Controleer of de mosselen dichtgaan wanneer je er tegenaan tikt en verwijder de mosselen die open blijven staan.
  2. Doe de mosselgroenten, peper, zout en knoflook in een ovenschaal zonder gaatjes. Giet er een flinke scheut witte wijn overheen.
  3. Leg de mosselen op de groenten in de ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de stoomoven en stoom de mosselen op 85 graden Celsius gedurende 15 minuten.
  4. Serveer de mosselen met stokbrood, kruidenboter, verschillende sausjes en een lekker glaasje witte wijn.
eet smakelijk